POVESTE CU ÎNCEPUT DAT

Maria, fetița mea, își dorește de ceva timp să aibă de toate puterile, așa cum a văzut că se poate la eroii din desene animate, din filme sau din povești. Eu îmi doresc să fiu eroina ei… a ei și a celorlalți copii cu care lucrez și să îi pot convinge ca aceste puteri există deja în ei, doar că trebuie descoperite și hrănite cu energie, bucurie, perseverență și muncă.

Deja, dacă mă gândesc mai bine, îmi dau seama că eu dețin două super-puteri: de mamă și profesor.

Am ales să fiu mamă pentru a oferi iubire necondiționată…

Am ales să fiu profesor pentru că nu există o altă meserie mai nobilă; pentru că sala de clasă e un loc în care plămădim oameni, pentru că acești oameni mici cred în noi; pentru că noi învățăm să credem în ei și în visele lor. Cu timpul, am înțeles că există multe tipuri de profesor, dar cel care contează cu adevărat nu e cel care transmite informații, nici cel care explică, nici măcar cel care demonstrează … profesorul extraordinar e cel care inspiră! Șansa de a inspira sute de copii nu este doar o oportunitate, ci o provocare pentru fiecare dintre noi.

Tocmai de aceea, am creat acest loc în care să pot să împărtăși cu voi, părinți și profesori, din ideile și experiența mea didactică. Prin care să  creăm experințe și oportunități de învățare. Prin care  să-i scoatem pe cei mici din lumea artificială care le blochează copilăria. Și mai presus de orice, la sfârșitul fiecărei zile să ne amintim că ei au nevoie de noi, așa naturali, umani și imperfecți și să reflectăm la impactul imens pe care îl avem în viața propriului copil, dar și a celor cu care lucrăm.