SCRISOARE DESCHISĂ LA FINAL DE AN ȘCOLAR

Visul începe cu un profesor care crede în tine. Nu se sfârșește nici la final de an, nici la final de ciclu școlar, nici atunci când lași pentru totdeauna ghiozdanul într-un colț uitat al casei. El continuă, crește, prinde aripi și culori, se transformă împreună cu tine. Și e normal să fie așa … chiar dacă nu ești conștient în permanență de acest lucru. În fond, ești tu cu tine și cu tot ce ai acumulat în anii de școală, cu emoții, bucurii, reușite și eșecuri, speranțe, cunoștințe, abilități și mai ales cu încredere în a merge mai departe.

Pe de altă parte, profesorii rămân acolo statornici și dedicați, pentru a forma OAMENI noi, pentru a clădi și încuraja la fiecare început de drum, pentru a-și pune amprenta în inimi și destine.

Momentul cel mai acut, resimțit în fiecare celulă, cu o emoție imensă, este cel în care trebuie să spui rămas bun unei generații de elevi în care ai picurat zi de zi cele mai prețioase intenții și valori. Încerci să îi cuprinzi pe toți cu privirea, să le urezi în gând sau cu voce tare să le fie bine și să creadă în ei. Și să fie buni. Oriunde îi va purta viața. De restul au timp să se ocupe și să se preocupe. Vor găsi pârghii de care să se agațe sau pe care să le construiască. Vor ști unde să caute și unde să găsească. Se vor descurca. Pentru că ai avut grijă de asta.

Îi privești și îi lași să se răspândească, fiecare dintre ei purtând o parte din tine și din menirea ta. Peste ani poate se vor întoarce. Sau poate nu. Vei ști în schimb că sunt acolo, undeva, că luptă pentru visul lor și că vor reuși. Cam despre asta este vorba în lumea noastră. Fiecare o trăiește după propriul reper, dar simte și crede la fel.

Mult succes elevilor noștri, oriunde ar fi ei!